LOT B: Luchthavenstraat

Koppelwoning voor € 363.500

Luchthavenstraat , 8400 Oostende
Ref: LOT B: Luchthavenstraat
3 slaapkamers
1 badkamer
173m2 woonopp.
249m2 grondopp.
Bouwjaar: 2020

Omschrijving

Ons nieuwbouwproject te Oostende omvat twee woningen gelegen in de kruising tussen de Transvaalstraat en de Luchthavenstraat te Oostende in een rustige buurt. Deze moderne nieuwbouwwoningen bevatten alle comfort die u wenst bij een hedendaagse woning. Iedere woning is in het bezit van een garage. De grote, zuidelijk gerichte tuinen achteraan de woningen, bieden een mooie meerwaarde aan uw huis.

LEES ZEKER ONZE BUNDEL OVER DE BEN-WONINGEN EN ONTDEK HOE DEZE PRECIES IN ELKAAR ZITTEN EN WELKE VOORDELEN ERAAN VERBONDEN ZIJN!

Elke woning is voorzien van 3 slaapkamers. De badkamer wordt volledig ingericht, alsook de keuken. U kunt als koper volledig meebeslissen inzake de afwerking van de woning (in samenspraak met de bouwheer). Dit zowel voor de keuken, badkamer, vloeren, indeling van uw woning (bij vroegtijdige aankoop), …

Deze BEN-woningen worden aangeboden met de keuze tussen de aankoop of de huur van het energiezuinige ‘Gedan-ecopakket’. Deze omvat het systeem van geothermie, vloerverwarming en zonnepanelen. Lees zeker ook onze aparte brochure, waarom geothermie de beste keuze is voor u, uw gezin, uw portemonnee en de natuur!

De verkoopprijs wordt vermeerderd met € 13.500 – (op de constructiewaarde) indien u beslist om het ‘Gedan-ecopakket’ aan te kopen. Indien u dit liever niet wenst, blijft de verkoopwaarde hetzelfde en wordt het pakket verhuurd aan € 190/maand (all-in). Deze all-in huur zijn dus ook de kosten van het onderhoud en de verzekering.

De twee belangrijkste voordelen van onze BEN-woningen zijn natuurlijk het financiële en het milieubewuste aspect. Daarnaast hebben wij voor u nog eens alle voordelen op een rijtje gezet;

1.De grootste financiële baat van geothermie is het niet moeten betalen van de onroerende voorheffing (grondlasten), voor de eerste 5 jaar. Vanaf dit E-peil krijgt de koper een korting van 100% en dit voor de 1ste 5 jaar na de eerste ingebruikname.

2.Verwarmen met geothermie is heel milieuvriendelijk. De energie wordt uit de aarde gehaald, waardoor er minder uitstoot van CO2 en broeikassen vrijkomen. Onderstaand de vergelijking tegenover andere traditionele verwarmingsmanieren;

3.Naast het verwarmen van uw woning en sanitair water, kan deze installatie bij warm weer ook uw huis koelen! De temperatuur van het grondwater is immers een stuk lager dan de binnentemperatuur. Dit noemt men ‘natuaral cooling’.

Ondiepe geothermischeenergie komt niet uit de diepten van de aardkorst, maar uit de thermische inertie van de grond. Men gebruikt die inertie om in de zomer lagere temperaturen te verkrijgen dan de oppervlaktetemperaturen

4.Zeer laag verbruik. Rekening houdend met alle gebruikte systemen en aspecten die voorgaand besproken werden, kunt u tot 75% besparen op uw energiefactuur. Hier wordt natuurlijk gedoeld op mensen die een normaal verbruik hebben.

5.Het is een investering op lange termijn. Met de stijgende energieprijzen van vandaag, is maar de vraag wat energiekosten binnen 10, 20,… jaar zullen zijn. Op die manier, vormt dit weer een mooie uitsparing voor een lange termijn.

6.Onze installatie wordt correct en professioneel geïnstalleerd, wat deze zo goed als onderhoudsvrij maakt. De klassieke verwarminsinstallaties vragen meer (en duurder) onderhoud. De buizen zelf, vragen geen onderhoud.

7.In combinatie met het gebruik van vloerverwarming op het gelijkvloers, zijn geen radiatoren meer nodig: meer ruimte, meer vrije muren en geen onderhoud van radiatoren. Vloerverwarming zorgt voor een geleidelijke warmteverspreiding, waardoor de thermostaat lager gezet kan worden. De gevoelservaring en omgeving wordt meteen een stuk aangenamer.

8.Sommige banken moedigen BEN-woningen aan door het geven van kortingen op uw financieel krediet. Vraag de voorwaarden na bij uw bank!
Bouwvergunning Ja
Recente bestemming Woongebied met landelijk karakter
Dagvaardingen Nee
Keukentype Geïnstalleerd
Badkamer type Ingericht
Beschrijving verwarming Geothermie - vloerverwarming
Vloerverwarming ja
Zonnepanelen ja
Bevloering Gerectificeerde Bstone 60x60
Beglazing Dubbel glas
Aansluiting elektriciteit ja
Meter voor elektriciteit Individuele meter
Type elektriciteitsmeter Nog te plaatsen
Waterput ja
Inhoud waterput (liter) 10000
Prijs constructie € 213.500,00
Prijs grondaandeel € 150.000,00
Aankoop excl. kosten € 363.500,00
BTW constructie aan 21% € 44.835,00
Registratie grond (10%) € 15.000,00
Raming ereloon notaris € 3.041,75
Raming aktekosten notaris € 525,00
Totale aankoopprijs € 426.901,75
Vrij op bij oplevering
Bebouwing halfopen
Bouwjaar 2020
Aantal slaapkamers 3
Aantal badkamers 1
Aantal wc's 2
Nieuwbouw ja
Staat Nieuwe staat
Grond oppervlakte 249 m²
Woonoppervlakte 173 m²
Aantal verdiepingen 2
Elektrisch keuringsattest Niet ingegeven
E-peil 20

Panden in de buurt